0

Szakmai blog

 • Napelem telepítés házilag: Mit érdemes tudni?

  A megújuló energiaforrások, különösen a napenergia iránti kereslet 2024-ben is rohamosan nő, egyre inkább elismertek az előnyei mind a költségmegtakarítás, mind a fenntarthatóság szempontjából. Ezzel együtt nő az igény a napelem szerelésben jártas, szakképzett villanyszerelők iránt is, akik képesek integrálni a napelemes rendszereket a meglévő elektromos hálózatokba, illetve biztonságos, éveken át stabilan működő rendszert felépíteni. 

  Magától értetődően mindenki aki napelem telepítésre szánja magát, szeretne az elköltött pénzéból minél többet visszakapni megtermelt energia formájában, illetve lecsökkent, vagy nullás villanyszámla formájában.

  Rövid cikkünkben szeretnénk az olvasót segíteni jó döntések meghozásában, amelyekkel nem feltétlen rövid távon, sokkal inkább hosszú távon lesz gazdaságos és olcsó a napelem telepítése.

  Tovább olvasom

 • KRAUSE vagy Zarges létrát válasszak?

  Röviden ismertetjük a két gyártó főbb termékeit és megnézzük a hasonlóságokat. Nyertest nem fogunk és nem is tudunk választani, reméljük az összehasonlításunk olvasója lesz a nyertes.

  Tovább olvasom

 • Krimpelő fogók: vezetékek és kábelek szilárd összekötése

  A krimpelő fogó egy kéziszerszám, amelynek fő funkciója a kábelek és vezetékek végeinek szilárd és megbízható összekötése. A krimpelés során a fogó préshengerei deformálják a csatlakozóhüvelyt a vezeték köré, szoros és tartós kötést hozva létre. Ez a fajta csatlakozás elengedhetetlen az elektromos berendezések biztonságos és hatékony működéséhez

  Tovább olvasom

 • Elektromosság a történelemben

  Az elektromosság az emberiség történelmének egyik legmeghatározóbb felfedezése. Az ókori görögöktől kezdve, akik a villámlást istenek művének tartották, egészen a mai napig, amikor az elektromosság a modern élet elengedhetetlen része, az elektromosság lenyűgözte és inspirálta az embereket.

  Tovább olvasom

 • A multiméter használata – Útmutató kezdőknek

  Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan kell használni a multimétert. Ez a bejegyzés elsősorban azoknak a kezdőknek szól, akik érdeklődnek az elektronika iránt de fogalmuk sincs, hogyan kell használni a multimétert és mennyire hasznos. Megvizsgáljuk a multiméter leggyakoribb jellemzőit, valamint az áram, feszültség, ellenállás mérését és a folytonosság ellenőrzését. 

  Tovább olvasom

 • Közelítéskapcsolók, azaz az induktív és kapacitív érzékelők kínálata egy helyen

  A Penta-Elektrik széles választékban kínál kapacitív érzékelőket a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz. A kínálatban megtalálhatók hengeres, beöntött, réselt, higiénikus és nagy hőmérsékletnek ellenálló kivitelű érzékelők is, raktárről és gyártói kínálatból egyaránt.

  Amennyiben segítségre lenne szükséged a megfelelő kapcsoló/érzékelő kiválasztásában, írj munkatársunknak a web [kukac] penta-elektrik.hu címünkre!

  Tovább olvasom

 • A kismegszakítók működése, karakterisztikája és jelölései

  Ma már egyre kevesebb helyen találkozhatunk olvadó biztosítékokkal a háztartásokban mert helyüket az egyszerűbben kezelhető kismegszakító vette át. A kismegszakítók látják el túlterhelés és zárlat védelemmel az elektromos hálózatokat.

  Tovább olvasom

 • Hasított gégecső: Sokoldalú megoldások a legkülönfélébb alkalmazásokhoz

  A hasított gégecsövek egyedi kialakításuk és kivételes tulajdonságaik miatt számos iparág alapvető alkotóelemei. A gégecsövek speciális változatát képviselik, amelyek az különbözteti meg a hagyományos gégecsövektől, hogy a hosszuk mentén nyitottak. Ez az egyedi kialakítás külön előnyökkel és felhasználási lehetőségekkel ruházza fel őket.

  Tovább olvasom

 • Kábelvágók típusai és összehasonlítása

  Röviden összehasonlítjuk a kábelvágó szerszámok típusait

  Tovább olvasom

 • Ipari automatizálás és az Ipar 5.0 kapcsolata

  A történelem

  Az ipari automatizálás térhódítása olyan forradalmi változásokat hozott a gyártási folyamatokban, amelyek nem csak hatékonyabbá és termelékenyebbé teszik azokat, de átalakítják a teljes feldolgozóipari szegmenseket. Az üzleti világ folyamatosan alkalmazkodik az új technológiákhoz, és az ipari automatizálás általánosságban ezen változásokat hasznosítja a legújabb technológiák és fejlesztések integrálásával.

  Tovább olvasom

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz