0

LED fényforrások

Megérett a cserére a régi izzó?!

Általában egy LED fényforrás (izzó) használata után már nem kívánja senki a hagyományos wolframszálas vagy akár CFL kompakt, energiatakarékos izzók használatát. Ezekhez képest, szinte nincs hátránya. Előnye viszont hogy azonnal teljes fényerővel világít, nem teszi tönkre a kapcsolgatás, és változatok, különböző megoldások száma szinte végtelen.

Gyakorlatilag az össze forgalomban levő lámpatest foglalatához kapható LED fényforrás, nem kell kompromisszumot kötni! E27, E14, GU10? Ez csak természetes! Azonban nem kell lemondani a LED izzó használatáról G9, G4, GX53, AR111 vagy szinte bármilyen lámpafoglalat esetében sem.

Értékesítő munkatársaink készségesen segítenek eligazodni a kínálatok között, keressen minket a web @penta-elektrik.hu címünkön!

Rendezés:

Légy takarékos, LED izzók használatával!

A LED izzók ma már egyre inkább felváltják a hagyományos fényforrásokat, energiahatékonyságuk, valamint növekvő teljesítményük és jó minőségük miatt. A LED izzók a jövő fényforrásai voltak eddig, de ma már a modern otthonok mindennapi elemei.


A hagyományos fényforrások LED-izzókra való cseréjének számos előnye van. Az ipari LED fényforrások akár 6-szor több fényt biztosít ugyanolyan energiafogyasztásnál, és akár 50 000 órát is kibír, összehasonlítva egy hagyományos izzószálas izzóval. A különböző izzóminták, színvariációk és foglalattípusok, a környezeti hatásokkal szembeni ellenállás, a fényerő szabályozásának lehetősége (dimmelés), a szinte semmi felmelegedés működés közben, nincs ultraibolya és infravörös sugárzás, rezgés- és ütésállóság mind a LED izzók előnyeit erősítik.


Kínálatunk a műhely és garázstól kezdve a fürdőszobán át a kültéri világításig minden helyiségbe való megoldást  tartalmazza. Süllyesztett (beépíthető) LED lámpáink vagy LED spotlámpáink pontosan azt a részletet világítják meg, amelyre Önnek szükséges. A hangulat fokozásához ajánljuk a távirányítható LED mennyezeti lámpákat vagy a LED vintage izzókat. Válassza a legelőnyösebb LED-izzókat, amelyek idővel felváltják a hagyományos izzókat. Az ár már tartalmazza az újrahasznosítási díjat.

 

A LED-izzók egyre szélesebb körben ismertek, és egyre többen választják ezeket a páratlanul energiatakarékos fényforrásokat otthonukban. A speciális LED-technológiának köszönhetően ezek a fényforrások rendkívül alacsony energiafogyasztással rendelkeznek. Érdemes összehasonlítani őket a hagyományos izzókkal; egy hagyományos, 40 watt teljesítményű izzó fényerejét egy 2 wattos LED fényforrással lehet biztosítani. Ez páratlan energiamegtakarítást jelent, ami az Ön villanyszámlájának összegét is csökkenti.

A LED izzók mellett szól a hosszú élettartamuk is. Érdemes azonban megjegyezni, hogy átlagos használat mellett fényerejük kb. 20 év után kezd elhalványulni, így szükség lehet a cseréjükre. A LED izzók a természetes fényhez nagyon hasonló színhőmérsékletű fényt képesek előállítani anélkül, hogy a spektrum szóródna.

Azonban figyelembe kell venni, hogy a LED, mivel nem a teljes spektrumban világít, így a megvilágítás alapesetben kevésbé természetes fényt ad vissza, mint a hagyományos izzók. Ezt a gyártók jelölik a termékek dobozán CRI (Color Rendering Index) vagy RA értékkel. Eze viszonyszámok, amelyek azt mutatják, hogy a fényforrás a természetes megvilágításhoz (vagy volframszálas izzóhoz) képest milyen arányban adja vissza a megvilágított tárgyak színét.

Erre egy példa:

megvilágítunk egy piros almát egy >80 CRI LED égővel és egy >90 CRI LED-del.

A 90 CRI-s izzó fényél az alma sokkal pirosabb, kívánatosabb és természetesebb színű. A 80 CRI-s izzónál inkább fakó, rózsaszínes árnyalatúnak tűnik az alma.

 

A LED-es fényforrásokkal kapcsolatban még mindig sok tévhit él. Sokan vonakodnak az ilyen fényforrások használatától, mert alacsony a fényerejük. Egyetlen LED fényereje valóban nem túl nagy, bár az utóbbi években a technikai fejlődésnek köszönhetően már egyetlen LED is képes nagyobb fényerőt kibocsátani, de a gyakorlati alkalmazásban a világítás mindig több LED összekapcsolásával valósul meg. A LED izzók fényszennyező hatása elhanyagolható, bár ez alól kivételt képeznek a hidegfényű kékes LED izzók. Ezekben az esetekben ezt a jelenséget figyelembe kell venni. A LED-es fényforrások kiválóan alkalmasak célzott világításra; fényük sokkal kevésbé szóródik, mint azt más hagyományos fényforrásoknál megszoktuk.

Az eddig felsorolt pozitív tulajdonságoknak köszönhetően a LED izzók mindenképpen figyelmet érdemelnek, de a sor itt nem ér véget, hiszen további olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek miatt érdemes úgy dönteni, hogy ezentúl ilyen fényforrásokkal világítjuk meg otthonunkat.

Sok esetben fontos, hogy a fényforrások a bekapcsolás pillanatától kezdve azonnal teljes fényerőt garantáljanak. A LED-es fényforrások tökéletesen megfelelnek ennek a követelménynek. További fontos tulajdonságuk, hogy gyakorlatilag teljesen érzéketlenek a megszakításokra, így a gyors kikapcsolások sem csökkentik az élettartamukat. Emellett nincs gáztöltetük és nincsenek mozgó alkatrészeik, így kevésbé érzékenyek a külső fizikai hatásokra. Nem termelnek nagy hőt, így a nyári melegben nem kell egy-két plusz fokot elviselnünk a világítás miatt.

Sokféle variáció létezik belőlük, legyen szó színhőmérsékletről vagy világítási szögről. Könnyen megtalálhatjuk az igényeinknek leginkább megfelelő típust. Végezetül érdemes elmondani, hogy a LED izzók ára jelentősen csökkent az elmúlt években.

 

 

Kulcsszavak: LED izzó, LED, LED villany, LED világítás, olcsó LED, LED lámpa,

 

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz