0

LED fényforrások

Megérett a cserére a régi izzó?!

Általában egy LED fényforrás (izzó) használata után már nem kívánja senki a hagyományos wolframszálas vagy akár CFL kompakt, energiatakarékos izzók használatát. Ezekhez képest, szinte nincs hátránya. Előnye viszont hogy azonnal teljes fényerővel világít, nem teszi tönkre a kapcsolgatás, és változatok, különböző megoldások száma szinte végtelen.

Gyakorlatilag az össze forgalomban levő lámpatest foglalatához kapható LED fényforrás, nem kell kompromisszumot kötni! E27, E14, GU10? Ez csak természetes! Azonban nem kell lemondani a LED izzó használatáról G9, G4, GX53, AR111 vagy szinte bármilyen lámpafoglalat esetében sem.

Értékesítő munkatársaink készségesen segítenek eligazodni a kínálatok között, keressen minket a web @penta-elektrik.hu címünkön!

Rendezés:

Légy takarékos, LED izzók használatával!

A LED izzók ma már egyre inkább felváltják a hagyományos fényforrásokat, energiahatékonyságuk, valamint növekvő teljesítményük és jó minőségük miatt. A LED izzók a jövő fényforrásai voltak eddig, de ma már a modern otthonok mindennapi elemei.


A hagyományos fényforrások LED-izzókra való cseréjének számos előnye van. Az ipari LED fényforrások akár 6-szor több fényt biztosít ugyanolyan energiafogyasztásnál, és akár 50 000 órát is kibír, összehasonlítva egy hagyományos izzószálas izzóval. A különböző izzóminták, színvariációk és foglalattípusok, a környezeti hatásokkal szembeni ellenállás, a fényerő szabályozásának lehetősége (dimmelés), a szinte semmi felmelegedés működés közben, nincs ultraibolya és infravörös sugárzás, rezgés- és ütésállóság mind a LED izzók előnyeit erősítik.


Kínálatunk a műhely és garázstól kezdve a fürdőszobán át a kültéri világításig minden helyiségbe való megoldást  tartalmazza. Süllyesztett (beépíthető) LED lámpáink vagy LED spotlámpáink pontosan azt a részletet világítják meg, amelyre Önnek szükséges. A hangulat fokozásához ajánljuk a távirányítható LED mennyezeti lámpákat vagy a LED vintage izzókat. Válassza a legelőnyösebb LED-izzókat, amelyek idővel felváltják a hagyományos izzókat. Az ár már tartalmazza az újrahasznosítási díjat.

 

A LED-izzók egyre szélesebb körben ismertek, és egyre többen választják ezeket a páratlanul energiatakarékos fényforrásokat otthonukban. A speciális LED-technológiának köszönhetően ezek a fényforrások rendkívül alacsony energiafogyasztással rendelkeznek. Érdemes összehasonlítani őket a hagyományos izzókkal; egy hagyományos, 40 watt teljesítményű izzó fényerejét egy 2 wattos LED fényforrással lehet biztosítani. Ez páratlan energiamegtakarítást jelent, ami az Ön villanyszámlájának összegét is csökkenti.

A LED izzók mellett szól a hosszú élettartamuk is. Érdemes azonban megjegyezni, hogy átlagos használat mellett fényerejük kb. 20 év után kezd elhalványulni, így szükség lehet a cseréjükre. A LED izzók a természetes fényhez nagyon hasonló színhőmérsékletű fényt képesek előállítani anélkül, hogy a spektrum szóródna.

Azonban figyelembe kell venni, hogy a LED, mivel nem a teljes spektrumban világít, így a megvilágítás alapesetben kevésbé természetes fényt ad vissza, mint a hagyományos izzók. Ezt a gyártók jelölik a termékek dobozán CRI (Color Rendering Index) vagy RA értékkel. Eze viszonyszámok, amelyek azt mutatják, hogy a fényforrás a természetes megvilágításhoz (vagy volframszálas izzóhoz) képest milyen arányban adja vissza a megvilágított tárgyak színét.

Erre egy példa:

megvilágítunk egy piros almát egy >80 CRI LED égővel és egy >90 CRI LED-del.

A 90 CRI-s izzó fényél az alma sokkal pirosabb, kívánatosabb és természetesebb színű. A 80 CRI-s izzónál inkább fakó, rózsaszínes árnyalatúnak tűnik az alma.

 

A LED-es fényforrásokkal kapcsolatban még mindig sok tévhit él. Sokan vonakodnak az ilyen fényforrások használatától, mert alacsony a fényerejük. Egyetlen LED fényereje valóban nem túl nagy, bár az utóbbi években a technikai fejlődésnek köszönhetően már egyetlen LED is képes nagyobb fényerőt kibocsátani, de a gyakorlati alkalmazásban a világítás mindig több LED összekapcsolásával valósul meg. A LED izzók fényszennyező hatása elhanyagolható, bár ez alól kivételt képeznek a hidegfényű kékes LED izzók. Ezekben az esetekben ezt a jelenséget figyelembe kell venni. A LED-es fényforrások kiválóan alkalmasak célzott világításra; fényük sokkal kevésbé szóródik, mint azt más hagyományos fényforrásoknál megszoktuk.

Az eddig felsorolt pozitív tulajdonságoknak köszönhetően a LED izzók mindenképpen figyelmet érdemelnek, de a sor itt nem ér véget, hiszen további olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek miatt érdemes úgy dönteni, hogy ezentúl ilyen fényforrásokkal világítjuk meg otthonunkat.

Sok esetben fontos, hogy a fényforrások a bekapcsolás pillanatától kezdve azonnal teljes fényerőt garantáljanak. A LED-es fényforrások tökéletesen megfelelnek ennek a követelménynek. További fontos tulajdonságuk, hogy gyakorlatilag teljesen érzéketlenek a megszakításokra, így a gyors kikapcsolások sem csökkentik az élettartamukat. Emellett nincs gáztöltetük és nincsenek mozgó alkatrészeik, így kevésbé érzékenyek a külső fizikai hatásokra. Nem termelnek nagy hőt, így a nyári melegben nem kell egy-két plusz fokot elviselnünk a világítás miatt.

Sokféle variáció létezik belőlük, legyen szó színhőmérsékletről vagy világítási szögről. Könnyen megtalálhatjuk az igényeinknek leginkább megfelelő típust. Végezetül érdemes elmondani, hogy a LED izzók ára jelentősen csökkent az elmúlt években.

 

 

Kulcsszavak: LED izzó, LED, LED villany, LED világítás, olcsó LED, LED lámpa,

 

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz