0

Multiméterek, feszültségkeresők, teszterek

Digitális multiméter »Egy mérőeszköz sok mérési feladathoz

Eszközök feszültség, áramerősség, ellenállás, kapacitás pontos mérésére.

Annak érdekében, hogy a megfelelő mért értékeket helyesen rögzítsék, az adott mérőeszköznek meg kell felelnie bizonyos teljesítményjellemzőknek. Természetesen vannak olyan speciális voltmérők, ampermérők vagy ohmmérők, amelyek ideálisak az adott feladathoz.

A szerviztechnikusok viszont ebben az esetben inkább egy olyan digitális multimétert preferálnak, amely képes elvégezni az összes különböző mérési feladatot, és gyakran még többet is.

Egyszerűbb vizsgálatokhoz azonban elegendőek lehet egy fázisceruza vagy fáziskereső is.

Rendezés:

Mi az a digitális multiméter?

Digitális multimétert használnak az elektromos mennyiségek mérésére. Az egyes mérési funkciókat általában több mérési tartományra osztják. A többnyire viszonylag széles mérési tartományban ezután nagy felbontás és nagy mérési pontosság érhető el.

 

Ebből a célból a digitális multiméterek analóg-digitális átalakítóval vannak felszerelve, hogy az analóg mért értékeket digitálisan jelenítsék meg.

 

A multiméter alapvető mérési funkciói mindig tartalmazzák a közvetlen és váltakozó feszültség feszültség- és árammérési funkcióit. A fennálló ellenállásmérési funkciót gyakran kombinálják egy akusztikus jelgenerátorral a folytonossági teszt érdekében.

 

A jobban felszerelt digitális multiméterek további funkciókkal rendelkeznek, például a frekvenciák, az impulzus és az üzemi ciklus, valamint a kapacitás mérésével. A diódák tesztfunkciója a diódák funkcionalitásának mérésére szintén gyakran része a berendezésnek. Vannak olyan készülékek is, amelyek külön mérési tartományokat tartalmaznak, például hőmérséklet-mérések elvégzésére.

 

A forgási sebességet, a hangszintet, a megvilágítási szintet és a nagy áramokat külső érzékelők vagy speciális mérőadapterek segítségével is fel lehet jegyezni. Ezáltal az árammérés lakatfogós ampermérővel rendkívül praktikusnak bizonyult, mivel az elektromos áramkört az érintés nélküli mérés miatt nem kell elválasztani.

 

Milyen típusú és típusú multiméterek vannak?

 

A multiméterek számos kivitelben és kivitelben kaphatók.Az LCD kijelzős digitális multiméterek azonban uralják a piacot, és nagymértékben kiszorították az analóg multimétereket mutatómérő mechanizmusokkal.

 

Ennek okai az alacsonyabb vételár és a külső hatásokkal szembeni ellenállás sokkal magasabb szintje.Ezenkívül a digitálisan megjelenített mért érték könnyebben és gyorsabban olvasható.

 

Ennek ellenére az analóg kijelzővel rendelkező multimétereknek továbbra is létjogosultságuk van. A hullámzó és változó mért értékekkel könnyebb és jobb trendkövetést tesznek lehetővé a folyamatosan változó mérési mechanizmusuknak köszönhetően.

 

Kézi multiméter

 

A kézi multiméterek széles körben elterjedtek és valószínűleg a legismertebbek: Kompakt kialakításuk és elemekkel vagy újratölthető akkumulátorokkal való működésük miatt mobilak, ezért nagyon rugalmasan használhatók.

 

Az egyszerű belépő szintű modellek már nagyon olcsók, ezért ma már szinte minden szakember vagy hobbi felhasználó alapfelszerelésének részei.

 

A professzionális digitális kijelzővel ellátott multimétereket az elektromos szerelés és elektronika, az autóipari elektronika szakemberei és a műszaki szolgálat munkatársai használják minden területen.

 

Mivel a mérőhegyek helyes elhelyezéséhez gyakran mindkét kézre van szükség, a mérőeszközt nem mindig lehet megfogni. Éppen ezért vannak digitális kézi multiméterek, amelyek kompakt kialakításuknak köszönhetően nagyon hasonlítanak a kétpólusú feszültségmérőkhöz.

 

Mivel a mérőhegy közvetlenül csatlakozik a házhoz, a mérőeszköz könnyen behelyezhető, és a kijelző működés közben könnyen olvasható.

 

Lakatfogó multiméter

 

A szorítópofás vagy lakatfogós multiméterek az áramokat kontaktus nélkül mérik a mérőkapocs segítségével. Csak arra van szükség, hogy az áramot vezető egyhuzalt megfogja a fogóval.

 

Csatlakoztatható mérővezetékek vannak a feszültségek és ellenállások mérésére, valamint a folytonosság tesztelésére.

 

A kézi multiméterekhez hasonlóan a digitális lakatfogós-multiméterek kiterjesztett mérési funkciókkal is rendelkezhetnek, például diódatesztekhez vagy frekvencia- és kapacitásmérésekhez.

 

Hogyan használják a digitális multimétereket helyesen?

 

Az elvégzendő méréstől függően a digitális multiméternek bizonyos "belső értékekkel" kell rendelkeznie.

 

Feszültségmérés esetén a digitális multiméter a mérési pontokkal párhuzamosan csatlakozik. Ebben az esetben a multiméter nem terhelheti a mérendő áramkört. Ezért a digitális multiméter belső ellenállásának nagyon magasnak kell lennie a feszültség mérésekor.

 

Ezzel szemben az árammérés belső ellenállásának, amelyben a multiméter egy meglévő áramkörbe van behelyezve, nagyon kicsinek kell lennie.

 

Ezért van az, hogy a digitális multiméterek különböző aljzatokkal rendelkeznek a mérővezetékek csatlakoztatásához.

 

Mi a különbség a feszültségmérő és a multiméter között?

 

A voltmérő csak feszültség mérésére alkalmas. A multiméter képes az áramok, ellenállások és néha más mért változók rögzítésére vagy mérésére is.

 

Mit jelent az AC/DC?

 

Az AC rövidítés a "Váltakozó áram", a DC pedig az "Egyenáram" rövidítése. A köznyelvben azonban AC/DC feszültségről és AC/DC áramról beszélünk.

 

Mit jelent az Auto-Range?

 

Az Auto-Range funkcióval rendelkező mérőműszer automatikusan a mért értékhez igazítja a mérési tartományt. Ez biztosítja, hogy a mért érték a lehető legpontosabban jelenjen meg az LCD kijelzőn.

 

A méréstechnikában egyébként szokás, hogy a mérőműszert mindig a lehető legnagyobb mérési tartományra állítják, ha a mért érték tényleges szintje nem egyértelmű.

 

Vásárlóink visszajelzése alapján az UNI-T multiméter az egyik legmegbízhatóbb!

 

GYIK

 

Melyik a legjobb multiméter?

 

Erre természetesen nem válaszolhatunk mert attól függ milyen célra kell vagy milyen gyorsan szeretnéd megkapni. Jó szívvel ajánljuk a UNI-T multimétereket de a Maxwell termékek is jó ár-érték arányban találhatóak meg kínálatunkban. Vásárolj most és rövid határidővel szállítunk!

 

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz