Nincs jogosultsága megtekinteni az adott tartalmat, vagy jelenleg nem elérhető a tartalom!

0

Krause létrák

Kiváló minőségű és híresen megbízható Krause alumínium és fa létrák. A legnépszerűb termékeket akár azonnal szállítjuk raktárról. Válassz a két oldalon járható a csuklós vagy épp a lépcsőn is használható létráink közül.

  • 10 év garancia minden KRAUSE-STABILO termékre beleértve a STABILO gurulóállványokat
  • 5 év garancia minden KRAUSE-MONTO termékre beleértve a ClimTec és ProTec termékeket
  • 2 év garancia minden más termékcsoportra
  • 2 év garancia minden egyedi megoldásra, kivéve ha más garanciaidőről született megállapodás

Használd a bal oldali szűrőket, fokok, munkamagasság, anyag vagy a Krause sorozata szerint is szűrhetsz. Ha egyszerre többet szeretnél vásárolni írj és egyedi árat adunk. Ha valamit nem találsz vagy kérdésed van hívj vagy írj: Elérhetőségeink

A Krause állványai és alumínium állványrendszerei méltán elterjedtek az építőiparban, amelyek rendkívül jól kombinálhatóak és sok kiegészítő elérhető hozzájuk.

alumínium létra, csuklós létra, krause létra, villanyszerelő létra alu létra, 3x9 fokos létra, 3x8 fokos létra, aluminium létra, 3x10 fokos létra, alu létra

Rendezés:

Mi évek óta használunk Krause alumínium létrákat amelyekben nem csalódtunk. Jelentős különbségek lehetnek a különböző gyártók termékei között, a német Krause - amelynek van itthoni gyártása is - állandó fejlesztésekkel, minőségi kiegészítókkel ott van már évtizedek óta az élvonalban.

Nagyon széles a kínálat amely kiváló minőséggel és megfizethető árral párosul.

A számunkra jó létra kiválasztásához el kell döntenünk, hogy mire szeretnénk használni.

Létra típusok:

  • Fa létra: ezek két oldalon járhatóak amelyeket előszerettel használnak a festők és a villanyszerelők
  • Két oldalon járható alumínium létrák mint például a Krause Dopplo széria. Ezek a modern helyettesítői a fa létráknak. Könnyebbek és univerzálisabban használhatóak.
  • Több és sokcélú létrák, lépcsőzhető létrák: jellemzően 2 vagy 3 tagú létrák amelyeket a sokoldalúsága tett népszerűvé. Használhatóak támasztó létraként, álló létraként vagy tolólétraként is de van amellyel a lépcsőn is dolgozhatunk.
  • Egy oldalon járható létra: könnyű kivitelű alumínium létrák amelyek jól használhatóak üzletekben a magasabban lévő polcok eléréséhez vagy háztartási célokra is.
  • Fellépők: az alumíniumból vagy acélból készült fellépők megkönnyítik a kisebb magasságok elérését. A fellépők között megtalálhatóak a lábakba integrált görgőkkel ellátott kivitelek is.
  • Csuklós létrák: vagy nevezhetjük hajtogatható létrának is. Munkaállványként is használható létrák.

Mielőtt egy adott modellről döntene, alaposan meg kell vizsgálnia a termék alábbi tulajdonságait, és azokat összhangba kell hoznia az Ön igényeivel.

 

Magasság

A létra legfontosabb kiválasztási kritériuma a magasság. A spektrum a körülbelül 1 m magas lépcsős létráktól a kisebb háztartási munkákig, a hosszú teleszkópos vagy csúszó létrákig terjed a otthoni felhasználók számára. A legnagyobb változatokkal elérheti a 9 m magasságot.

Tipp: A rendkívül eltérő létra magasságok miatt tanácsos különböző modelleket tartani a háztartásban. A parabolaantenna felszereléséhez a ház tetejére lényegesen magasabb létrára van szükség, mint ha csak egy beépített szekrény felső rekeszébe szeretne eljutni.

 

Fokok mélysége

A lépcső mélységében nagy különbségek vannak - ami meghatározó a lépcső futófelületének felületén. Egyes lépcsők csak 3–5 cm mélyek, ezért alkalmasabbak, ha csak fel akar mászni valahova, és újra a tetején hagyja a létrát. Ha viszont hosszabb ideig akar állni egy ilyen létrán, akkor erős cipőre van szüksége. Sok lépcsős létrán 10–30 cm mély futófelület található, ami nagyobb kényelmet és stabilitást biztosít a hosszabb munkához.

 

Anyag

A legtöbb létra alumíniumból készül. Ezt az anyagot kis súlya jellemezi, és a szennyeződés könnyen tisztítható. Üreges alumínium testből készült oszlopokkal és lépcsőkkel ellátott létrák további súlyt takarítanak meg, így az egyének kis erőfeszítéssel is felállíthatják és mozgathatják őket. Az ipari szegmensből származó létrák esetében a felső platformok szilárd acélból készülnek, ami további stabilitást biztosít. 

 

Súly és ellenálló képesség

Az alacsony súly különösen fontos azoknak a létráknak, amelyeknek naponta többször kell helyzetet váltaniuk. Az 5 kg-nál kisebb össztömegű kicsi alumínium lépcsős létrák könnyen szállíthatók, míg a nagy, akár 30 kg-os dőlésszögű és csuklós létrák felállításához és mozgatásához lényegesen több erőfeszítést igényel. A maximális teherbírás adatnál gondoljon a testtömegére és a felfelé mozgatni kívánt eszközök tömegére is - például szerszámok vagy festékvödrök. A legtöbb modell maximális teherbírása körülbelül 150 kg. 

 

Átalakítás és változékonyság 

Ha a létrák csatlakozással és csuklópánttal vannak felszerelve, akkor típustól függően átalakíthatja azokat állólétrává vagy akár munkaállvánnyá. Utóbbival a létra külseje szinte egy kis padra emlékeztet. Egyes létrék lépcsőre is állíthatók. A létra megfelelő deszkájával ebben a helyzetben biztonságos munkaállvánnyá alakítható. A fokozott biztonság érdekében figyeljen a kézi vagy automatikus reteszelő karokkal ellátott szilárd zsanérokra, hogy a létraelemek nagy terhelés esetén is mindig a kívánt helyzetben maradjanak.

 

Magas létra ipari felhasználásra

Ha Ön ipari felhasználó és főként kültéri munkát végez - például az esővízcsatorna tisztítását, a tető javítását vagy a fa tetejének vágását - 5–9 m munkamagasságú létra kell. A ferde létrák és a csúszó vagy teleszkópos mechanizmussal rendelkező létrák 9 m feletti magasságot érnek el, és így a ház, az építkezés vagy a kert nehezen elérhető helyeit hozzáférhetővé teszik.

 

Hat tipp a létra biztonságos használatához

 

A létrákkal és a létrákon történő munkavégzés során mindig a biztonság az első. Tehát vegye figyelembe a következő tippeket:

 

1. Mielőtt a piszkos fokokra lépne, tisztítsa meg őket, hogy megvédje magát a megcsúszástól.

2. Álljon egyenes testtartásban a létrán, és ne dőljön hátra vagy oldalra.

3. Tolólétra használatakor ellenőrizze, hogy a körülbelül 70–75 fokos dőlésszög megfelelő-e.

4. A hibátlan csúszásgátló lábak fontosak a biztonságos tartáshoz. Ha a gumi porózussá válik, cserélje ki ezeket az elemeket vagy az egész létrát.

5. Ha a zsanérok nyikorognak vagy elakadnak, ellenőrizni kell biztonságosságukat és működésüket, és szükség esetén be kell őket olajozni.

6. Kapcsolja ki az áramot, amikor elektromos vezetéken dolgozik - például lámpa felszerelésekor vagy fényforrás cseréjénél.

Ne hagyd ki! Nálunk az alumínium létra ingyenes kiszállítással párosul (25 000 Ft felett). Vásárolj nálunk!

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

Kosár tartalma

Vásároljon még 25 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Végösszeg:
Vásároljon még 25 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz