0

Krause állványok

Krause alumínium állvány
A termékeket szállítási ideje kb. 10-15 nap
A raktáron nem lévő termékekre érkezett rendelést egyedileg visszaigazolunk

  • 10 év garancia minden KRAUSE-STABILO termékre beleértve a STABILO gurulóállványokat
  • 5 év garancia minden KRAUSE-MONTO termékre beleértve a ClimTec és ProTec termékeket
  • 2 év garancia minden más termékcsoportra
  • 2 év garancia minden egyedi megoldásra, kivéve ha más garanciaidőről született megállapodás

Állvány sorozatok:

  • Corda: alkalomszerű vagy otthoni használatra
  • Climtec, Protec, Rolltec: rendszeres használatra
  • Stabilo: professzionális ipari és szakipari felhasználásra. Maximális méretek és kiváló minőségű alapanyagok modern gyártástechnikával kombinálva

Az állványok mellett, a Krause létrái is kiemelkedő minőségűek  és ugyanúgy 2-10 éves garanciát vállal a gyártó. Alumínium, fa és acél létrák is megtaéálhatóak nálunk.

 

alumínium állvány, krause állvány, alu állvány, guruló állvány, munkaállvány

Rendezés:

Stabil Krause alumínium guruló állványzat homlokzati munkákhoz és felújításhoz

A házban és a ház körül végzett számos barkácsoláshoz elegendő egy létra. Bizonyos munkákhoz, például a homlokzaton, az emeleti ablakokon vagy az ereszcsatornán végzett munkákhoz már nem elegendő. Itt és a nagyobb területre kiterjedő munkálatokhoz speciális tulajdonságokkal rendelkező állványzatra van szükség. Stabil alapot és ugyanakkor mozgásszabadságot biztosítanak. Ez lehetővé teszi, hogy nyugodtan mozoghasson jobbra-balra, és például több méternyi homlokzatot festhessen le egy menetben, vagy gyorsan tisztítsa meg az ereszcsatornát anélkül, hogy közben le kellene másznia és változtatnia kellene a létra helyzetét.


A Krause alumínium állványok lényegében létraszerű feljutási segédeszközökből és a közéjük szerelt állófelületből állnak. Az egyes modellek közötti különbségek elsősorban a méretben, az anyagban és a mobilitásban rejlenek.

 

Magasság 

A magasságot illetően gyakran két különböző adatot talál a termékleírásokban: a maximális munkamagasságot és a platform maximális magasságát. Az első érték határozza meg, hogy milyen magasra lehet magát az állványt felállítani, és általában 2,8 és 10,8 méter között van. A második specifikáció a területre vonatkozik, amelyen állsz, ez 0,8 és 8,8 m magasság között változik. Számos modellnél a platform különböző magasságban is felszerelhető, ami még tovább növeli a rugalmasságot.

Tipp: Néhány állványzathoz magasítások állnak rendelkezésre. Ez lehetővé teszi, hogy a lábakat akár 5 m-re is meghosszabbítsa.

 

Alapterület 

A méretmeghatározásnál is két értéket lehet megkülönböztetni: egyrészt a teljes állványzat kiterjedését, beleértve a támasztólábakat és a biztonsági rudakat, másrészt a tényleges emelvény méretét. Különösen a második szám fontos szerepet játszik, mert ez határozza meg a rendelkezésre álló "munkaterületet". Szélességben és mélységben az állófelület 0,5 x 1,0 m és 2,0 x 1,2 m között van.

 

Anyag 

Az állványok általában alumíniumból készülnek, mivel ez az anyag több előnyt is egyesít magában: viszonylag könnyű, mégis stabil, és időjárásállóságának köszönhetően kültéri használatra is kiválóan alkalmas. Az alumínium modellek mellett néha vasból készültek is vannak.

 

Tömeg 

Ha az állványzat már a helyén van, a saját súly általában kevésbé fontos. Ez azonban különösen fontos az állványok felállítása szempontjából. Különösen akkor, ha az állványt rendszeresen össze- és szétszereli, vagy gyakran változtatja a helyzetét, a kisebb súly megkönnyíti a szállítást és az összeszerelést. A tartomány itt 10-20 kg és több száz kg között változik.

 

Terhelhetőség 

Különösen a fej fölött végzett munkáknál fontos megadni a maximális terhelést, hogy biztonságosan állhasson, miközben a mennyezeten dolgozik. A 150 kg/m² teherbírás általában elegendő ahhoz, hogy egyedül dolgozzunk rajta, és még szerszámokat is elhelyezzünk az állványzaton. Néhány állványzatot 200 kg/m²-re is terveztek.

 

Mobilitás 

Sok modell lábain görgők találhatók, amelyek összeszerelt állapotban sokkal könnyebbé teszik a szállítást. Ezeknek a görgőknek köszönhetően az ilyen mobil állványzatokat könnyen mozgathatja vagy elfordíthatja a homlokzat mentén. A kétkerekű modelleket az egyik oldalon fel lehet emelni, hogy tolni lehessen őket. Más modellek négy kerekű alumínium gurulóállványok, amely kerekek megkönnyítik a pozícióváltást. 

Tipp: Győződjön meg arról, hogy a görgők biztonságosan rögzíthetők, hogy az állványzat stabil és mozdíthatatlan legyen.

 

Rugalmasság 

Az úgynevezett összecsukható állványok, amelyek némelyike gyorsrögzítővel van felszerelve, néhány lépésben össze- és szétszerelhetők. Az ilyen változatok rövid távú használatra, például beltéri használatra ajánlottak. Rugalmasak azonban az olyan állványlétrák is, ahol az állófelület két létra között helyezkedik el. Szétszerelt állapotban ezek a támasztólábak szimpla vagy dupla létraként is használhatók.

 

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz