0

Kaputelefonok

Lakóhelye akkor válik igazán otthonává, ha biztonságban érzi magát benne. Egy kaputelefonnal megvédheti magát a hívatlan látogatóktól anélkül, hogy ki kellene mozdulnia, hogy elutasítsa a nem kívánt látogatókat. Mindössze annyit kell tennie, hogy megnyomja a kaputelefon gombját, hogy további információkat kapjon a csengőhangról. Egy monitorral ellátott kaputelefon pedig pontosan megmutatja, mi történik az ajtóban. Akár panelban, társasházban vagy családi házban lakik, a kaputelefon segítségével nagyobb biztonságban érezheti magát.

Már a legegyszerűbb kaputelefon is tökéletesen megfelel az alapkövetelményeknek: könnyedén kommunikálhat az ajtóban álló személlyel, és az ajtónyitó elektronika segítségével egy mozdulattal beengedheti a barátját az otthonába. Válasszon Emos video kaputelefon rendszert, hogy egy beépített színes monitoron keresztül követhesse nyomon az eseményeket. A továbbfejlesztett ajtónyitó elektronika és a tartósabb anyagokból készült kültéri készülékek pedig még kényelmesebbé és tartósabbá teszik a használatot. A hibátlan kaputelefon használatával megteremtheti otthona nyugalmát is.

Rendezés:

Így működnek a video kaputelefonok

Video ajtó kaputelefon A videofunkcióval rendelkező kaputelefon-rendszerek egy külső egységből állnak, amelyhez a csengő, egy mikrofon és a kamera csatlakozik, valamint egy beltéri állomás monitorral és működtető elemekkel a beszédhez, az ajtó kinyitásához és szükség esetén egyéb funkciók vezérléséhez. Kivételt képeznek az IP alapú wifi kaputelefonok és okos kaputelefonok, amelyekben egy meglévő hálózati eszköz, például tablet, okostelefon vagy számítógép veszi át a belső egység funkcióját.

A telepítés tekintetében fontos szempont a kaputelefon-rendszer bekötése két vagy több kábellel a kültéri egység és a beltéri egység közötti kommunikációhoz. Általánosságban elmondható, hogy minél több vezeték van telepítve, annál több csatlakozási lehetőség van. Ez nem jelent problémát az új épületek esetében, mivel a megfelelő kábelezés előre elvégezhető. Meglévő épületekben a már lefektetett kábelvezetékek a használat korlátozását eredményezhetik. Erre a célra úgynevezett kétvezetékes technológiájú rendszerek állnak rendelkezésre, amelyek az audio- és videojelek továbbítását, valamint az ajtótelefon-rendszer áramellátását mindössze két vezetéken keresztül valósítják meg.

Mi a fontos a videó kaputelefon rendszerekben?

A videó kaputetefon rendszer beltéri állomásai és kültéri egységei a legtöbb esetben állandóan a falra vannak szerelve. A beltéri egységek néhány kivételtől eltekintve egyszerű felszíni szereléssel telepíthetők; esetenként hordozható változatok is kaphatók. A kültéri egységeket süllyesztett és felületre szerelhető kivitelben kínálják.
A szerelés mellett különböző kényelmi funkciók is szerepet játszanak. Az ajtós kaputelefonok fontos szempontja például a beltéri egységen lévő monitor mérete. Egyes kijelzők érintéses funkcióval is rendelkeznek, azaz érintéssel is kezelhetők.

A kihangosító funkció lehetővé teszi, hogy az ajtón kívüli személyekkel a kaputelefonon keresztül beszéljen anélkül, hogy a kagylót kézben kellene tartani. A rádiós átvitellel működő rendszerek, az úgynevezett rádiós videós kaputelefonok általában egy hordozható belső részt kínálnak, amely a kialakítástól függően úgy épül fel, mint egy mobil vezetékes telefon, és ugyanúgy működik.

Az olyan funkciók, mint a hangerő állítható, a csendes funkció, a csengőhang kiválasztása, a fényképek és videók számára rendelkezésre álló memória, valamint a hívás időtartamának szabályozása kiegészíthetik az ajtós kaputelefon funkcióit. Az Ön igényeitől függően a video-ajtótelefonok különleges funkciókkal és kiegészítésekkel is kaphatók. Egyes rendszerek például lehetővé teszik az RFID chippel történő beléptetésvezérlést, amely kulcs nélkül nyitja ki az ajtót.

Vezetékes kaputelefonok

Ahogy a neve is sugallja, ezeknél a rendszereknél az audio vagy audio és video jeleket vezetékkapcsolaton keresztül továbbítják a kültéri állomásról a beltéri állomásra. A vezetékes rendszer előnye a magas szintű zavartűrés és az, hogy a kültéri állomás a vezetékes csatlakozáson keresztül energiával ellátható.

Gyakran előfordul, hogy egy régi csengőgombot ki kell cserélni egy modern kaputelefon kültéri állomásra. Sajnos a legtöbb esetben csak két vezeték vezet a lakásból a csengő gombjáig. Annak érdekében, hogy a telepítési erőfeszítés a lehető legkevesebb legyen, vannak 2 vezetékes technológiájú kaputelefonok. A két meglévő vezeték elegendő a kültéri állomás csatlakoztatásához. A kábeleket csak a lakásban kell visszacsatlakoztatni.

Kényelmi fukciók

A mai modern kaputelefonok már sok olyan jól haználható tulajdonsággal rendelkeznek amellyel növelhetjük a biztonságot. Ilyen az éjjel is látó infra LED-ek amelyek a kültéri egységben építve gyenge fényviszonyok között megvilégítja az érkezőt. Ezen felül bzonyos modellek felvételt készítenek a csengetőről így visszanézheti, hogy volt Önnél mikor nem volt otthon.

Bővíthető kaputelefon

Az Emos H3010 modellje akár 4 beltéri egységgel is bővíthető. Elérhető hozzá RFID beléptetős nyomógomb és a penta-elektrik kínálatában megtalálható a 4 lakásos kaputelefon nyomógomb is.

Kaputelefon ár

A kaputelefon ár több tényezőtől is függ. Természetesen elsősorban a termék fukciói, tulajdonságai és a termék minősége határozzák meg. De a gyártók a garancia idő függvényében is eltérő árazást képviselnek.

GYIK

 

Kell 230V a kaputelefonhoz és milyen kábelt húzzak be?

 

Általánoságban mondható, hogy a beltéri egységhez tartozik egy dugaljba dugható tápegység és a kültéri egység a beltérivel van összekötve legtöbb esetben 4 eres kábellel vagy akár FTP kábellel. Vannak azonban olyan kaputelefonok amelyeknek 2 eres kábel is elegendő a kültérihez.

 

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz