0

Ipari automatizálás, relék

Megtalálhatod kínálatunkban az iparban használatos eszközök, műszerek és berendezések komponenseit, a programozáshoz, megjelenítéshez-vizualizációhoz szükséges termékeket, a különböző igények szerinti érzékelőket, szenzorokat.

 

Válassz a lenti kategóriák közül, vagy igény szerint használható a szűrési lehetőségeket is! 

Amennyiben nem találod a keresett terméket vagy megoldást, írj nekünk üzenetet a web[kukac]penta-elektrik.hu címünkre és örömmel adunk ajánlatot!

Cégünk kizárólagos forgalmazói jogokkal rendelkezik Magyarországon a német MP-Sensor termékeire. Az MP-Sensor

 

Kulcsszavak: 

relé, impulzus relé, lépcsőházi automata, kapcsolóóra, időkapcsoló, úszókapcsoló, szintkapcsoló, folyadékszint, felügyeleti relé, multifunkciós relé, időrelé, ipari relé, miniatűr relé, PLC, Hmi, érintőkijelző, terminál, ipari szenzor, nyomáskapcsoló, ipari automatizálás, automatizálás, ipar 4.0, m2m, 

 

 • Kapcsolóórák, időkapcsolók, automaták

  kapcsolóóra, digitális időkapcsoló, időkapcsoló, mechanikus időkapcsoló, mechanikus kapcsolóóra

 • Dőlésérzékelők

  Az MP-SENSOR elektronikus dőléskapcsolói tranzisztoros vagy relékimenettel vannak ellátva. Abban a pillanatban, amikor elér egy előre beállított szöget, a megfelelő kimenet megnyílik vagy bezár. A rendkívül pontos kapcsolókat professzionális folyamatos működésre tervezték, és kiváló minőségben és pontosságban, valamint robusztus, kompakt és könnyen összeszerelhető kivitelben jelennek meg. Az érzékelő elemet és az elektronikát kiválóan védi a környezeti hatások ellen a tartós fémház.

   

  Minden MP-SENSOR dőléskapcsoló nem használ higanyt, és hőmérséklet-kompenzált. A szögeket érintésmentesen méri egy modern, rendkívül pontos mikrovezérelt mikro-elektromechanikus rendszer (MEMS), intelligens kiértékeléssel.

   

  Dőlésszög érzékelők telepíthetők helyhez kötött vagy mobil alkalmazásokba, amelyekben bármilyen szöget meg kell mérni és biztonságosan felügyelni. A dőléskapcsolók (amelyeket működésük miatt gyakran ütközésérzékelőknek is neveznek) tipikus alkalmazási esetei a dőlésgátló berendezések, emelőplatformok, targoncák, daruk, kotrók, mezőgazdasági gépek, teherautók utánfutói és a sok elektromos autó töltőállomás. De a dőlésszög kapcsolókra még sok más területen is szükség van, például mobilházakban, jachtokban, terepjárókban vagy szélerőművekben.

 • Érintőképernyők, HMI

  HMI, Touchscreen, touch screen, érintőképernyő, terminál

 • Frekvenciaváltók

  A Yaskawa-Omron által gyártott és forgalmazott frekvenciaváltók a kiváló minőségű és precizitású japán technológiának köszönhetően minimális (V1000 kategória: kb. 0.01%) meghibásodási aránnyal üzemelnek.

  A modern sorozatú frekvenciaváltó, inverter (A1000, V1000-től) már áramvektor-szabályozással működik, ami lehetővé teszi a legalább 10 éves meghibásodásmentes működést. A Penta-Elektrik webáruházában vásárolt frekvenciaváltókra természetesen mindig a törvényes akár 1-5 év garancia idő vonatkozik!

  Így frekvenciaváltóink használatával hosszú távon biztonságos és problémamentes működésre számíthat az ipari automatizálási alkalmazásban!

   

 • Induktív és kapacitív érzékelők

  Kínálatunkban különböző induktív és kapacitív érzékelőket találhat meg az ipar számára, és amelyek lehetővé teszik a termelés hatékonyabb és pontosabb működését. Az érzékelők különböző alkalmazási területekhez készülnek, például a pozíció- és mozgásérzékeléstől az elválasztásig és az azonosításig. A tokozott kapacitív és induktív érzékelők alkalmasak a széles körű alkalmazásra a különböző ágazatokban, például az autóiparban, az élelmiszer- és italgyártásban, a csomagolóiparban és az anyagmozgatásban vagy gépgyártásban. Az általunk forgalmazott érzékelők magas minőségű alkatrészekből készülnek, amelyek garantálják a megbízható működést és hosszú élettartamot. Az érzékelők kis méretűek és könnyen telepíthetők a különböző gépekbe és folyamatokba, így gyorsan telepíthetők, karbantarthatók.

  A közelségérzékelő a fémtárgyakat a tárgyakkal való fizikai érintkezés nélkül érzékeli. A működési elvtől függően a közelítéskapcsolók nagyjából három kategóriába sorolhatók: A nagyfrekvenciás oszcillációs típus, amely elektromágneses indukciót használ (induktív érzékelő), a mágneses típus, amely mágnest használ, és a kapacitív típus, amely a kapacitás változását érzékeli (kapacitív érzékelő).

  Olvasd el blogcikkünket a kapacitív és az induktív érzékelőkről!

 • Ipari-automatizálási kábelek és csatlakozók

  Az M12 és M8 ipari csatlakozók elterjedt felhasználási területei közé tartoznak az ipari automatizálás, az autóipar, a robotika, a gépgyártás és az érzékelőrendszerek. Az elérhető különböző típusok és kivitelek lehetővé teszik, hogy a megfelelő csatlakozót válasszuk az adott alkalmazáshoz, például kábeltípus, védettség szintje, és egyéb specifikációk alapján. Az ipari érzékelők mint például az induktív és kapacitív érzékelők bekötésére is használják.

  Ezek a csatlakozók általában ellenállóak a nedvességgel, porral és rezgésekkel szemben, ami ideálissá teszi őket olyan környezetekben, ahol magas páratartalom, szennyeződés és rezgés fordulhat elő, például ipari gépek és gépi berendezések esetén. Az M8 és M12-es csatlakozók az adatátvitel és az áramellátás biztosítására szolgálnak különböző berendezések és gépek között. A csatlakozók szabványos méretei és kialakítása megkönnyítik az alkalmazásukat az iparban.

  M8 csatlakozó, M12 csatlakozó, érzékelő kábel, szenzor kábel

 • Nyomáskapcsolók és nyomásérzékelők

  Az MP-Sensor nyomás érzékelői kiváló minőséget képviselnek amelyet az ipar számos területén megelégedéssel alkalmaznak. A nyomás és vákuum kapcsolókat és érzékelőket elsősorban a robotika, az autóipar és a vákuumos emelők területén használnak.

  A nagyon kompakt méret és a könnyű súly miatt az MP-SENSOR nyomás- és vákuumkapcsolói különösen alkalmasak a robotok és vákuumemelés területén, valamint általános célokra a gép- és üzemépítésben. Ezen felül nyomáskapcsolóinkat gyakran használják vákuumszivattyúk vezérléséhez, vagy robotkar szerszámokba integrálják, hogy megbizonyosodjanak az automatikus szerszámcserélő rendszer sikeres szerszámcseréjéről.

  A nyomás- és vákuumtávadók mérik a tényleges nyomást vagy vákuumot, és az észlelt értéket analóg jellé alakítják. Az igényektől függően a nyomás- és vákuumtávadók áramkimenettel vagy feszültségkimenettel rendelkeznek.

  A nyomáskapcsolók M12, M8 és vezetékes csatlakozással is elérhetőek típustól függően.

  Dőlésérzékelők alkalmazhatók ott ahol bármilyen szöget meg kell mérni és biztonságosan felügyelni.

 • Optikai érzékelők - Fénysorompó

  optikai érzékelő, fénysorompó

  • Minden típus érzékenység állítóval ezért könnyű elérni a legjobb érzékelési állapotot
  • Minden DC típus túlterhelés és polaritás védelemmel
  • Minden AC típus túlfeszültség-védelemmel
  • Szilárd, kompakt szerkezet, az IP66 rossz körülmények között alkalmazható

 • Optikai érzékelők - Tárgyreflexiós

  Optikai érzékelő, tárgyreflexiós

 • Optikai érzékelők - Tükörreflexiós

  optikai érzékelő, tükörreflexiós

 • Szilárdtest relék

  szilárdtest relé, solid state relay, relais, SSR-,

 • Relék, impulzus relék

  A relé vagy más néven jelfogó egy elektromos árammal vezérelt kapcsolóelem. Az elektromos érintkezőket működtető feszültség általában eltérő a kapcsolt oldali feszültségtől. Például 240V-ot egy 12V-os relé is működtethet. A reléknek nagyon sok típusa létezik feszültség alapján AC vagy DC vagy funkció szerint fázisfigyelő, szintfigyelő, időrelé vagy impulzus relé.

  Az időrelék lehetnek meghúzás késleltetés vagy elengedés késleltető funkcióval ellátottak. De vannak többfunkciós, (multifunkciós vagy éppen programozható digitális időrelék) miniatűr relék nyákba vagy foglalatba többféle láb kiosztással, áramerősséggel és feszültségszinttel.

  impulzus, impulzus relé, impulzusrelé, inpulzus relé, inpulzusrelé, relék, relé aljzat

 • Szintkapcsolók, érzékelők

  folyadék szintkapcsoló, úszókapcsoló,

Rendezés:

 

Látogassa meg ipari automatizálás kivitelezési oldalunkat is, Kattintson ide!

 

Az ipari automatizálás (IA) előnyei


Alacsonyabb működési költségek

 Az ipari automatizálás kiküszöböli a humán egészségügyi költségeket, valamint a fizetett szabadságokat és az emberi üzemeltetőhöz kapcsolódó üdüléseket. Az ipari automatizálás továbbá nem igényel egyéb munkavállalói juttatásokat, például bónuszokat, nyugdíjbiztosítást stb. Mindenekelőtt, bár magas kezdeti költségekkel jár, megtakarítja a munkavállalók havi bérét, ami jelentős költségmegtakarításhoz vezet a vállalat számára. Az ipari automatizáláshoz használt gépek karbantartási költségei alacsonyabbak, mivel gyakran nem hibásodnak meg. Meghibásodás esetén csak számítógépes és karbantartó mérnököknek szükséges beavatkozniuk.

Nagy termelékenység, hatékonyság

Bár sok vállalat több száz termelő munkaerőt alkalmaz, akár három műszakban is, hogy az üzemet a maximális óraszámig működtessék, az üzemet karbantartás és ünnepnapok miatt mégis le kell zárni. Az ipari automatizálás teljesíti a vállalat célját, lehetővé téve a vállalat számára, hogy a gyártó üzemét a nap 24 órájában a hét minden napján és az év 365 napján üzemeltesse. Ez a vállalat termelékenységének jelentős javulásához vezet.

Jó minőség

Az automatizálás csökkenti az emberrel kapcsolatos hibákat. Továbbá, az emberektől eltérően, a robotok nem járnak fáradtsággal, amelynek eredményeként különböző minőségben, különböző időpontokban készülnek a termékek.

Rugalmasság

Egy új feladat hozzáadása a futószalaghoz emberi operátorral való kiképzést igényel, azonban a robotokat bármilyen feladat elvégzésére be lehet programozni. Ez rugalmasabbá teszi a gyártási folyamatot.

Magas információ pontosság

Automatizált adatgyűjtés hozzáadása lehetővé teszi a legfontosabb termelési információk összegyűjtését, javíthatja az adatok pontosságát és csökkentheti az adatgyűjtés költségeit. Ez megadja az adatokat a helyes döntések meghozatalához a hulladék csökkentése és a folyamatok javítása terén.

Biztonság

Az ipari automatizálás biztonságossá teheti a gyártósort az alkalmazottak számára azáltal, hogy robotokat telepít a veszélyes körülmények kezelésére.


Hajtás és vezérlés

Bármely vállalat, amely automatizálási berendezéseket használ, támaszkodhat ipari automatizálási kínálatunkra, hogy hatékony megoldást találjon eszközeik karbantartásával kapcsolatos problémákra. Portfoliónkban megtalálhatók az Omron, Schneider-Electric, Eaton (Moeller) és más neves gyártók automatizálási termékei.

Kijelző és HMI

Segítünk a megfelelő pótalkatrészek keresésében, gyors szállításában, valamint korszerű megoldásokat nyújtunk a PLC, PC és SCADA programok megjelenítésére HMI-n, panel PC-n vagy akár laptopon- asztali PC számítógépen egyaránt. Kínálatunkban az Omron, Schneider-Electric, Eaton, Siemens, Motorola, és más gyártók kijelző és PLC termékei is megtalálhatók. 

Manapság már az ipari automatizálás területén nem kell lemondani az esztétikus megjelenítésről, hiszen elérhetőek a jó felbontású, színes érintőkijelzők, mind rezisztív mind kapacitív technológiával, nagy méretben is.

Rezisztív vagy kapacitív?

A rezisztív technológia a régebbi, egyszerűbb, olcsóbb. És igénytelenebb-néha ez is fontos szempont! 

A rezisztív érintőkijelzőknél egy pontban lévő nyomást érzékel a kijelző, ezért szinte bármilyen tárggyal működtethető (ceruza, vonalzó, műanyag pálca, fadarab, ujj, stb.). 

Előnye az olcsóbb ár a kapacitív kijelzőkhöz képest, valamint az hogy számos ipari környezetben megfelelőbb működést nyújt a működtetése, mivel nem annyira érzékeny a felületi porra és szennyeződésekre.

Hátránya a hogy a multi-touch verzérlést nem, vagy nem annyira jól kezeli, valamint a kijelző érzékenysége, fényáteresztése viszonylag rossz. Általában gyengébb felbontású kijelzők és sokszor csak néhány szín megjelenítését valósítják meg az ilyen kijelzőkkel.

A kapacitív kijelző modernebb drágább és minőségibb megjelenítést adó technológia. Működését tekintve nem nyomásérzékeny, hanem érintésre a kijelző felületének elektronos töltésváltozását érzékeli. Ezért nem használható ceruzával, tollal, vonalzóval, és egyéb nem ilyen célra kialakított eszközzel. A mai kapacitív kijelzők már megbízhatóan működnek, bár felületi nedvesség vagy szennyezés megzavarhatja a működésüket, de kiválóan használhatók multi-touch módban, valamint edzett üveg előlappal alkalmazva nagyon strapabíró kijelzőket gyártanak már. A legtöbb mai képernyőt már kapacitív technológiávak gyártják (ilyenek az okostelefonok, tabletek, panel pc-k is)

PLC és CPU

A termelési költségek jelentősen emelkedhetnek egy vállalkozás számára, ha a termelés váratlanul leáll. Itt képes a Penta-Elektrik gyors megoldást elérni azáltal, hogy szakmailag felkészült kollégákkal nyújt segítésget és megoldást és gyorsan..

A PLC-ket a legváltozatosabb telepítésekre alkalmazzás, hiszen minden gyártási technológiával kapcsolatba kerül(het). Készítettünk már fém kohászati gyártóüzembe automatizálásra vezérlőszekrényt, szekrény tetejére épített légkoncionálással (hűtéssel), szennyvíztelepek vezérlésére speciálisan felületkezelt PLC-k alkalmazásával, vagy akár ipari hűtőházak vezérlésére alkalmazott, fűtött vezérlőszekrénybe telepített PLC-t is.

 

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz