0

Fogyasztásmérők, almérők

fogyasztásmérő, almérő

 

Az elektromos áram fogyasztásának a mérésére használnak fogyasztásmérőket. A nem hitelesített fogyasztásmérők leginkább almérésre és nem joghatásos mérésre alkalmasak. Természetesen a mérők nagy része utólagosan hitelesíthető mint egy bármilyen más mérőműszer. Kínálatunkban megtalálhatóak a digitális és elektromechanikus fogyasztásmérők is valamint egyfázisú és háromfázisú mérők is.

Rendezés:

Mi az egyfázisú és a háromfázisú fogyasztásmérő?

A villamos fogyasztásmérő specifikus típusaként mindkettőt használják az energiafogyasztás mérésére. A mérők összeadják az aktív elektromos energiát a telepítés időtartama alatt, amelyből az átáramló elektromos energia mennyiségét számolják. Ezt kilowattórában (kWh) mérik és jelenítik meg. Például figyelemmel kísérik a fogyasztást és levezetik az energiaköltségeket. Lehetnek mechnaikus vagy úgynevezett digitális kijelzőkkel ellátott mérők. A digitális fogyasztásmérők az új épületeknél és a korszerűsítéseknél évek óta kötelezőek, mivel számos előnyük van. A kijelző mögötti funkcionalitás nem változik: az intelligens villanyórák egyfázisúak vagy háromfázisúak. Valamennyi villanyórát kalibrálni kell a mérési pontosság biztosítása érdekében.

 

Mit kell figyelembe venni vásárláskor?

Az első fontos dolog, amit figyelembe kell vennie, hogy szándékában áll-e a készüléket kereskedelmi célokra használni. Ez mindig így van, ha az energiaköltségek számlázására kell használni. Ebben az esetben mindenképpen kalibrált mérőeszközöket kell használnia, amelyeket a vásárlás után azonnal használhat. Ekkor a készülék mérései is jogi érvényességgel bírnak. A kalibrált mérőket MID-konformnak is nevezik, a MID az európai kalibrációs szabvány. A penta-elektrik nem forgalmaz hitelesített fogyasztásmérőket, de a hitelesíthetőek.

 

Következtetés

A háromfázisú fogyasztásmérők a nagyobb mérési kapacitás és a nagyobb számú vezeték miatt rugalmasabbak. Különösen a digitális villanyórák kínálhatnak hasznos kiegészítő funkciókat. Mivel egyes területeken már kötelező az elektronikus villamosenergia-mérők használata, a mechanikus váltakozó áramú mérők használata csökkent.

Ezeket egyre inkább felváltják a digitális váltakozó áramú mérők. Tehát az, hogy digitális háromfázisú mérőre vagy digitális váltakozó áramú mérőre van-e szüksége, elsősorban a megfelelő alkalmazástól és az áramkörbe csatlakoztatott eszközök szükséges áramerősségétől függ.

 

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz