0

Fogyasztásmérők, almérők

fogyasztásmérő, almérő

 

Az elektromos áram fogyasztásának a mérésére használnak fogyasztásmérőket. A nem hitelesített fogyasztásmérők leginkább almérésre és nem joghatásos mérésre alkalmasak. Természetesen a mérők nagy része utólagosan hitelesíthető mint egy bármilyen más mérőműszer. Kínálatunkban megtalálhatóak a digitális és elektromechanikus fogyasztásmérők is valamint egyfázisú és háromfázisú mérők is.

Rendezés:

Mi az egyfázisú és a háromfázisú fogyasztásmérő?

A villamos fogyasztásmérő specifikus típusaként mindkettőt használják az energiafogyasztás mérésére. A mérők összeadják az aktív elektromos energiát a telepítés időtartama alatt, amelyből az átáramló elektromos energia mennyiségét számolják. Ezt kilowattórában (kWh) mérik és jelenítik meg. Például figyelemmel kísérik a fogyasztást és levezetik az energiaköltségeket. Lehetnek mechnaikus vagy úgynevezett digitális kijelzőkkel ellátott mérők. A digitális fogyasztásmérők az új épületeknél és a korszerűsítéseknél évek óta kötelezőek, mivel számos előnyük van. A kijelző mögötti funkcionalitás nem változik: az intelligens villanyórák egyfázisúak vagy háromfázisúak. Valamennyi villanyórát kalibrálni kell a mérési pontosság biztosítása érdekében.

 

Mit kell figyelembe venni vásárláskor?

Az első fontos dolog, amit figyelembe kell vennie, hogy szándékában áll-e a készüléket kereskedelmi célokra használni. Ez mindig így van, ha az energiaköltségek számlázására kell használni. Ebben az esetben mindenképpen kalibrált mérőeszközöket kell használnia, amelyeket a vásárlás után azonnal használhat. Ekkor a készülék mérései is jogi érvényességgel bírnak. A kalibrált mérőket MID-konformnak is nevezik, a MID az európai kalibrációs szabvány. A penta-elektrik nem forgalmaz hitelesített fogyasztásmérőket, de a hitelesíthetőek.

 

Következtetés

A háromfázisú fogyasztásmérők a nagyobb mérési kapacitás és a nagyobb számú vezeték miatt rugalmasabbak. Különösen a digitális villanyórák kínálhatnak hasznos kiegészítő funkciókat. Mivel egyes területeken már kötelező az elektronikus villamosenergia-mérők használata, a mechanikus váltakozó áramú mérők használata csökkent.

Ezeket egyre inkább felváltják a digitális váltakozó áramú mérők. Tehát az, hogy digitális háromfázisú mérőre vagy digitális váltakozó áramú mérőre van-e szüksége, elsősorban a megfelelő alkalmazástól és az áramkörbe csatlakoztatott eszközök szükséges áramerősségétől függ.

 

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz