0

Földelő szondák, rudak

Érdekel 8% kedvezmény?

HASZNÁLD A KOSÁR OLDALON A g5zbk KÓDOT ÉS 50 000 FT ÉRTÉK FELETTI FÖLDELŐSZONDA VÁSÁRLÁSKOR 8% KEDVEZMÉNYT ADUNK!


A földelőszondák, keresztföldelők és földelőrudak széles választékával, kedvező árakkal és egyedi szállítási megoldással gyorsan szállítjuk a földelőszondákat is.
A raktáron lévő termékek kiszállítása akár már másnapra.

Kérjük földelési megoldásokat keresve, látogasd meg EPH és villámvédelmi összekötő kapcsok és földelőbilincsek oldalunkat is!

Mivel a keresztföldelő talajjal érintkező felülete sokkal nagyobb mint a rúdföldelőé ezért sokkal kisebb földelési ellenállás érhető el. Azonos hosszúságban jobb értéket ad.

földelőszonda, keresztföldelő, földelő rúd, rúdföldelőföldelő szonda

Rendezés:

Mik azok a földelő szondák?

A földelőrudakat és szerelvényeiket arra használják, hogy minden talajviszonyok között biztosítsák a földeléshez való kapcsolódási felületet, hogy kielégítő földelési rendszereket alakítsanak ki a villamos energia elosztó és átviteli hálózatokban - nagy hibaáram-kapacitást biztosítva a kis-, közép- és nagyfeszültségű alállomásokon, tornyokban és energiaelosztó berendezésekben.

Kényelmesen telepíthető ott, ahol az altalaj szikláktól mentes.

A földelőrudat a talaj korróziós állapotától és elektromos vezetőképességétől függően lehet meghatározni a biztonságos, megbízható és hosszú távú földelésvédelem elérése érdekében - a rúd mechanikai szilárdságának ellen kell állnia az elektromos vagy pneumatikus rúdkalapáccsal történő telepítés során elszenvedett kopásnak és igénybevételnek; a földrúd feje nem "gombásodhat" vagy mehet szét a leütés során.

Földrudak átmérője és hossza

Gyakori tévhit, hogy közvetlen és pozitív összefüggés van a használt földelőrúd átmérője és a földelési ellenállás értékeinek csökkentésére gyakorolt hatás között. Helytelen.

Az ellenállás értéke csak 9,5%-kal csökken a rúd átmérőjének megduplázásával pl. keresztföldelő használata (ami a rúd súlyának és költségének kb. 400%-os növekedését jelenti). Ezért a logika a következő: használja a leggazdaságosabb földelőrudat, amelyet a talajviszonyok lehetővé tesznek a szerelő számára.

Alapszabály- a földrúd sugarának megduplázása körülbelül 10%-kal csökkenti az ellenállást, és ez nem költséghatékony megoldás. A rúdföldelő hosszának megduplázása azonban elméletileg 40%-kal csökkenti az ellenállást.

GYIK

A keresztföldelő vagy a rúdföldelő a jobb?

Azonos hossz esetén a keresztföldelőnek jobb az ellenállási értéke. Ezért kisebb hossz is elegendő belőle amely telepítésnél és szállításnál is könnyebbség.

Ezt is kiszállítják?

Igen, 30.000 Ft felett ingyen szállítjuk a földelő szondákat is.

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz