0

Tömszelencék, kábelátvezetők

Kicsi és feltűnésmentes kialakításuk ellenére a kábelvezetékek az elektromos berendezések fontos részét képezik a tömszelencék és a kábelátvezetők, ezért gyakorlatilag minden ipari és kereskedelmi területen alkalmazzák őket.

A tömszelencék arra szolgálnak, hogy feszültségmentesen és víztől védetten helyezzék el a kábeleket az elosztódobozokba, elosztókba, kapcsolószekrényekbe stb. A kábeltömszelencék megvédik az elektromos alkatrészeket a mechanikai és környezeti hatásoktól, például a portól és a nedvességtől azáltal, hogy a kábeleket szilárdan és szorosan kötik a házhoz.

Rendezés:

Kábelátvezető és tömítőszelence az ipar és a kereskedelem számára

 

A tömszelence tömítés elvileg három részből áll: Kupakanya, tömítés és csap. További kábelbevezetési változatok közé tartoznak az Ex kábelbevezetések, amelyeket robbanásveszélyes területeken használnak, vagy a speciális higiéniai kivitelű kábelbevezetések, amelyeket higiéniai szempontból fontos iparágakban, például az élelmiszeriparban használnak, de használatosak a rozsdamentes vagy réz változatok is.

A tömítőszelecék általában világszerte szabványosított metrikus menettel rendelkeznek. Használnak azonban szabványosított acélcsőmenetet (PG) is. A megfelelő tömítéseket PG kábeldugóknak nevezik. Európával ellentétben az amerikai piacon széles körben használják a szabványosított, önzáró NPT menetet (National Pipe Thread). A menetes kábelbevezetések alternatívájaként az alkalmazástól függően menetes kábelbevezetések is használhatók.

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz