0

Tömszelencék, kábelátvezetők

Kicsi és feltűnésmentes kialakításuk ellenére a kábelvezetékek az elektromos berendezések fontos részét képezik a tömszelencék és a kábelátvezetők, ezért gyakorlatilag minden ipari és kereskedelmi területen alkalmazzák őket.

A tömszelencék arra szolgálnak, hogy feszültségmentesen és víztől védetten helyezzék el a kábeleket az elosztódobozokba, elosztókba, kapcsolószekrényekbe stb. A kábeltömszelencék megvédik az elektromos alkatrészeket a mechanikai és környezeti hatásoktól, például a portól és a nedvességtől azáltal, hogy a kábeleket szilárdan és szorosan kötik a házhoz.

Rendezés:

Kábelátvezető és tömítőszelence az ipar és a kereskedelem számára

 

A tömszelence tömítés elvileg három részből áll: Kupakanya, tömítés és csap. További kábelbevezetési változatok közé tartoznak az Ex kábelbevezetések, amelyeket robbanásveszélyes területeken használnak, vagy a speciális higiéniai kivitelű kábelbevezetések, amelyeket higiéniai szempontból fontos iparágakban, például az élelmiszeriparban használnak, de használatosak a rozsdamentes vagy réz változatok is.

A tömítőszelecék általában világszerte szabványosított metrikus menettel rendelkeznek. Használnak azonban szabványosított acélcsőmenetet (PG) is. A megfelelő tömítéseket PG kábeldugóknak nevezik. Európával ellentétben az amerikai piacon széles körben használják a szabványosított, önzáró NPT menetet (National Pipe Thread). A menetes kábelbevezetések alternatívájaként az alkalmazástól függően menetes kábelbevezetések is használhatók.

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz