0

Szakmai blog

 • Krimpelő fogók: vezetékek és kábelek szilárd összekötése

  A krimpelő fogó egy kéziszerszám, amelynek fő funkciója a kábelek és vezetékek végeinek szilárd és megbízható összekötése. A krimpelés során a fogó préshengerei deformálják a csatlakozóhüvelyt a vezeték köré, szoros és tartós kötést hozva létre. Ez a fajta csatlakozás elengedhetetlen az elektromos berendezések biztonságos és hatékony működéséhez

  Tovább olvasom

 • Elektromosság a történelemben

  Az elektromosság az emberiség történelmének egyik legmeghatározóbb felfedezése. Az ókori görögöktől kezdve, akik a villámlást istenek művének tartották, egészen a mai napig, amikor az elektromosság a modern élet elengedhetetlen része, az elektromosság lenyűgözte és inspirálta az embereket.

  Tovább olvasom

 • A multiméter használata – Útmutató kezdőknek

  Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan kell használni a multimétert. Ez a bejegyzés elsősorban azoknak a kezdőknek szól, akik érdeklődnek az elektronika iránt de fogalmuk sincs, hogyan kell használni a multimétert és mennyire hasznos. Megvizsgáljuk a multiméter leggyakoribb jellemzőit, valamint az áram, feszültség, ellenállás mérését és a folytonosság ellenőrzését. 

  Tovább olvasom

 • Közelítéskapcsolók, azaz az induktív és kapacitív érzékelők kínálata egy helyen

  A Penta-Elektrik széles választékban kínál kapacitív érzékelőket a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz. A kínálatban megtalálhatók hengeres, beöntött, réselt, higiénikus és nagy hőmérsékletnek ellenálló kivitelű érzékelők is, raktárről és gyártói kínálatból egyaránt.

  Amennyiben segítségre lenne szükséged a megfelelő kapcsoló/érzékelő kiválasztásában, írj munkatársunknak a web [kukac] penta-elektrik.hu címünkre!

  Tovább olvasom

 • A kismegszakítók működése, karakterisztikája és jelölései

  Ma már egyre kevesebb helyen találkozhatunk olvadó biztosítékokkal a háztartásokban mert helyüket az egyszerűbben kezelhető kismegszakító vette át. A kismegszakítók látják el túlterhelés és zárlat védelemmel az elektromos hálózatokat.

  Tovább olvasom

 • Hasított gégecső: Sokoldalú megoldások a legkülönfélébb alkalmazásokhoz

  A hasított gégecsövek egyedi kialakításuk és kivételes tulajdonságaik miatt számos iparág alapvető alkotóelemei. A gégecsövek speciális változatát képviselik, amelyek az különbözteti meg a hagyományos gégecsövektől, hogy a hosszuk mentén nyitottak. Ez az egyedi kialakítás külön előnyökkel és felhasználási lehetőségekkel ruházza fel őket.

  Tovább olvasom

 • Kábelvágók típusai és összehasonlítása

  Röviden összehasonlítjuk a kábelvágó szerszámok típusait

  Tovább olvasom

 • Ipari automatizálás és az Ipar 5.0 kapcsolata

  A történelem

  Az ipari automatizálás térhódítása olyan forradalmi változásokat hozott a gyártási folyamatokban, amelyek nem csak hatékonyabbá és termelékenyebbé teszik azokat, de átalakítják a teljes feldolgozóipari szegmenseket. Az üzleti világ folyamatosan alkalmazkodik az új technológiákhoz, és az ipari automatizálás általánosságban ezen változásokat hasznosítja a legújabb technológiák és fejlesztések integrálásával.

  Tovább olvasom

 • Áramkimaradás: Hogyan készüljünk fel és védekezzünk az áramszünetek ellen?

  Az áramkimaradások, vagy más néven áramszünetek, gyakori jelenségek, amelyek különböző okok miatt következhetnek be. Ezek a váratlan helyzetek az otthoni és munkahelyi életet egyaránt befolyásolhatják, komoly kellemetlenségeket okozva, valamint veszélyeztetve az elektronikus eszközöket és berendezéseket. Ez a cikk segít megérteni az áramkimaradások okait, hogyan készüljünk fel rájuk, és bemutat néhány védelmi módszert, például a Penta-Elektrik által kínált UPS (szünetmentes tápegység) rendszereket.

  Tovább olvasom

 • Elszívó ventilátor kiválasztása

  Fürdőszobai elszívó ventilátorok, szellőztető ventilátorok és tartozékok

  Törődj otthonod minőségével, szellőztesd ki a felesleges nedvességet és a kellemetlen szagokat!

  Tovább olvasom

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz