0

Ipari Automatizálás

Évtizedes tapasztalatunk alapján felkészültek vagyunk a különleges igényű ipari automatizálási feladatok megoldására is. Szinte folyamatos innovációt alkalmazunk a legmodernebb de stabilan és megbízhatóan működő technológiák alkalmazásával.

ipari automatizálás integrálása Penta-Elektrik

Az általunk tervezett PLC-k, és SCADA rendszerek tökéletesen méretezhetők az adott feladatokhoz, a szükséges és leehtséges bővítési igények figyelembevételével.

A ma elérhető legjobb technológia felhasználásával igyekszünk gazdaságos és hatékony rendszereket létrehozni. Korszerű megoldásokat kínálunk speciális és tömegtermelési igények kielégítésére is. Egyedi sorozatú gépek és komplett technológiai rendszerek esetén vállaljuk hatékony és energiagazdaságos rendszerek létrehozását a tervezéstől, szoftverfejlesztéstől a beüzemelésen át a karbantartásig.

Automatizálási munkáink között megtalálható szennyvíztelepek és szennyvízátemelő rendszerek 

teljes körű kivitelezése, automatizálása (PLC, SCADA rendszer, beléptető rendszer), informatikai rendszer létrehozása, méréstechnológia kivitelezése (mennyiség, szint, oldott oxigénmérés, pH mérés, KOI stb.), takarmánykeverő rendszerek komplett elektromos és irányítástechnikai tervezése és kivitelezése, ezek automatizálása igény szerint receptúra alapján, naplózással, riasztásokkal, PC-s távfelügyelettel is. Munkáink során készítettünk egyedi rendszereket, SCADA (felügyeleti) rendszereket, és ugyanígy vállaljuk meglévő beszállítók OEM-partnereként is az automatizálás fejlesztési feladatok szállítását.

 

Ajánlatot szeretne kérni? Lépjen kapcsolatba munkatársunkkal és írjon nekünk az automation [kukac] penta-elektrik.hu címünkre!

 


Automatizálási termékkínálatunk

 

Frekvenciaváltók és lágyindítók

Több gyártó (Omron, Schneider-Electric, Eaton, Legrand, stb) frekvenciaváltóit forgalmazzuk, az egyszerűbb lágyindítóktól a programozható háromfázisú, az akár 800kW, vagy jelvisszacsatolásos frekvenciaváltókig.

 

Szervohajtások

Robottechnika területén használatos szervohajtások az Omron, a Schneider-Electric, a Keyence kínálatából, de igények szerint több gyártó termékeit is kínáljuk és integráljuk. A nagyteljesítményű szervohajtásokat, melyek rendkívül gyors és pontos mozgatást tesznek lehetővé, a rendszerintegrátor cégek és telepítők igényinek figyelembevételével fejlesztik, rendszeresen megjelenítő funkcióbővítések jellemzik a termékeket.

 

PLC, és PLC konfigurációk

A PLC (programozható logikai vezérlő) használatával megbízható, robusztus ipari rendszerek, automatizáltan működő gépek, megoldások valósíthatók meg, szinte korlátok nélkül. Nagy gyakorlattal rendelkezünk mind a PLC programozás területén, mind a különleges körülményeknek kitett PLC termékek területén. Az Omron PLC termékei kérhetők agresszív körülmények között üzemelés esetén masszív védőlakkozással, mely által a savas, vagy maró közegben is hosszú távú és gazdaságos üzemeltetés érhető el.

 

Érzékelők és jeladók

A szenzorok területe egy dinamikusan fejlődő ágazata az iparnak, és a rendszeresen megjelenő termékújdonságok által szinte mindig lehet új megoldásokat megvalósítani, a meglevő rendszereket fejleszteni és modernizálni.

Kníálatunkban megtalálhatók a következő gyártók termékei: Omron, Keyence, IFM, Siemens, Schneider-Electric, Eaton, MP-Sensor)

 

HMI, érintőképernyős terminálok

2021-ben már alapelvárás egy beruházó cégtől, hogy a rendszert érintőképernyős felületen interaktívan kezelni lehessen, valamint lehetőség szerinti SCADA rendszer felügyeletébe is bele lehessen avatkozni ne csak PC-ről, hanem a munkaterületen levő HMI-ről is. Manapság már elérhetőek a rezisztív HMI-k mellett a korszerűbb, színes, kapacitív érintőkijelzők is, akár előre telepített Windows Embedded operációs rendszerrel, ami egyszerűbb programozást és felhasználást tesz lehetővé.

 

Motorvédelem

Motorok indításához és megfelelő védelméhez tapasztalataink szerint leginkább az Eaton, a Schrack, a Legrand, a Schneider-Electric motorvédelmi eszközeit használjuk és ajánljuk, természetesen figyelembe véve szükséges teljesítményigényeket, terheléseket is.

 

SCADA felügyeleti rendszer

Rugalmasan tudunk meglevő és üzemelő termelési rendszerekhez kialakítani hatékony felügyeleti rendszert, mellyel átlátható lesz az automatizált termelési folyamat, és a szükséges beavatkozások is elvégezhetők vele.

A SCADA rendszer egy központi PC-n irányítható, de ugyanúgy megjeleníthető HMI érintőképernyőn, valamint külön kijelzések, visszajelzések is megvalósíthatók mellette. Ez a legmodernebb folyamatirányítási technológia kiemelkedő hatékonyságot jelent, és gyors hibakeresést és -elhárítást tesz lehetővé, minimalizálva a leállások idejét.

 

Célgépgyártás

Több éves tapasztalatunk van egyedi termelő gépek tervezésével, konstrukciók kialakításával, valamint ezeknek tervezésével és teljes körű megvalósításával a tömegtermelés és sorozatgyártású gépek területén.

 

 

Tapasztalatunkra és munkatársaink szakmai felkészültségére alapozva szaktanácsadással is megrendelőink rendelkezésére állunk, hogy a műszaki előkészítést követően minden fontos információ birtokában hozhassanak döntést a szükséges fejlesztésekről.

 

 

Kis- és nagyméretű állattartó telepek automata világítása, automata klimatizációja és takarmányozása is referenciáink körét bővítik.

Referencia munkáink a teljesség igénye nélkül. Kattintson ide!

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

Kosár tartalma

Vásároljon még 25 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Végösszeg:
Vásároljon még 25 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz