0

Ipari Automatizálás

Évtizedes tapasztalatunk alapján felkészültek vagyunk a különleges igényű ipari automatizálási feladatok megoldására is. Szinte folyamatos innovációt alkalmazunk a legmodernebb de stabilan és megbízhatóan működő technológiák alkalmazásával.

Az általunk tervezett PLC-k, és SCADA rendszerek tökéletesen méretezhetők az adott feladatokhoz, a szükséges és lehetséges bővítési igények figyelembevételével.

A ma elérhető legjobb technológia felhasználásával igyekszünk gazdaságos és hatékony rendszereket létrehozni. Korszerű megoldásokat kínálunk speciális és tömegtermelési igények kielégítésére is. Egyedi sorozatú gépek és komplett technológiai rendszerek esetén vállaljuk hatékony és energiagazdaságos rendszerek létrehozását a tervezéstől, szoftverfejlesztéstől a beüzemelésen át a karbantartásig.

ipari automatizálás, industrial automation, scada hmi plc programming, scada programozás

Automatizálási munkáink között megtalálható szennyvíztelepek és szennyvízátemelő rendszerek 

teljes körű kivitelezése, automatizálása (PLC, SCADA rendszer, beléptető rendszer), informatikai rendszer létrehozása, méréstechnológia kivitelezése (mennyiség, szint, oldott oxigénmérés, pH mérés, KOI stb.), takarmánykeverő rendszerek komplett elektromos és irányítástechnikai tervezése és kivitelezése, ezek automatizálása igény szerint receptúra alapján, naplózással, riasztásokkal, PC-s távfelügyelettel is. Munkáink során készítettünk egyedi rendszereket, SCADA (felügyeleti) rendszereket, és ugyanígy vállaljuk meglévő beszállítók OEM-partnereként is az automatizálás fejlesztési feladatok szállítását.

Folyamatautomatizálási megoldásainkkal precízebbé, pontosabbá tehetők az egyes munkafolyamatok akár külön-külön is, valamint az egyes önállóan is automatizált folyamatok egymáshoz kapcsolása is lehetséges. Beépülő kommunikációs modulok használatával mindezek az automatizált folyamatok pillanatnyilag is (real-time) lekérdezhetők, megjeleníthetők akár külső rendszerben (Pl. vállalatirányási rendszer) és naplózhatók is.

Irányítástechnikai munkatársaink készségesen segítenek akár meglevő folyamatokhoz illesztés átbeszélésében, akár eddigi manuális működtetések automatizációjának megtervezésében is!

Ajánlatot szeretne kérni? Lépjen kapcsolatba munkatársunkkal és írjon nekünk az automation [kukac] penta-elektrik.hu címünkre!

 


Automatizálási termékkínálatunk

 

Frekvenciaváltók és lágyindítók

Több gyártó (Omron, Schneider-Electric, Eaton, Legrand, stb) frekvenciaváltóit forgalmazzuk, az egyszerűbb lágyindítóktól a programozható háromfázisú, az akár 800kW, vagy jelvisszacsatolásos frekvenciaváltókig.

 

Szervohajtások

Robottechnika területén használatos szervohajtások az Omron, a Schneider-Electric, a Keyence kínálatából, de igények szerint több gyártó termékeit is kínáljuk és integráljuk. A nagyteljesítményű szervohajtásokat, melyek rendkívül gyors és pontos mozgatást tesznek lehetővé, a rendszerintegrátor cégek és telepítők igényinek figyelembevételével fejlesztik, rendszeresen megjelenítő funkcióbővítések jellemzik a termékeket.

 

PLC, és PLC konfigurációk

A PLC (programozható logikai vezérlő) használatával megbízható, robusztus ipari rendszerek, automatizáltan működő gépek, megoldások valósíthatók meg, szinte korlátok nélkül. Nagy gyakorlattal rendelkezünk mind a PLC programozás területén, mind a különleges körülményeknek kitett PLC termékek területén. Az Omron PLC termékei kérhetők agresszív körülmények között üzemelés esetén masszív védőlakkozással, mely által a savas, vagy maró közegben is hosszú távú és gazdaságos üzemeltetés érhető el.

 

Érzékelők és jeladók

A szenzorok területe egy dinamikusan fejlődő ágazata az iparnak, és a rendszeresen megjelenő termékújdonságok által szinte mindig lehet új megoldásokat megvalósítani, a meglevő rendszereket fejleszteni és modernizálni.

Kníálatunkban megtalálhatók a következő gyártók termékei: Omron, Keyence, IFM, Siemens, Schneider-Electric, Eaton, MP-Sensor)

 

HMI, érintőképernyős terminálok

2021-ben már alapelvárás egy beruházó cégtől, hogy a rendszert érintőképernyős felületen interaktívan kezelni lehessen, valamint lehetőség szerinti SCADA rendszer felügyeletébe is bele lehessen avatkozni ne csak PC-ről, hanem a munkaterületen levő HMI-ről is. Manapság már elérhetőek a rezisztív HMI-k mellett a korszerűbb, színes, kapacitív érintőkijelzők is, akár előre telepített Windows Embedded operációs rendszerrel, ami egyszerűbb programozást és felhasználást tesz lehetővé.

 

Motorvédelem

Motorok indításához és megfelelő védelméhez tapasztalataink szerint leginkább az Eaton, a Schrack, a Legrand, a Schneider-Electric motorvédelmi eszközeit használjuk és ajánljuk, természetesen figyelembe véve szükséges teljesítményigényeket, terheléseket is.

 

SCADA felügyeleti rendszer ipari automatizálás integrálása Penta-Elektrik

Rugalmasan tudunk meglevő és üzemelő termelési rendszerekhez kialakítani hatékony felügyeleti rendszert, mellyel átlátható lesz az automatizált termelési folyamat, és a szükséges beavatkozások is elvégezhetők vele.

A SCADA rendszer egy központi PC-n irányítható, de ugyanúgy megjeleníthető HMI érintőképernyőn, valamint külön kijelzések, visszajelzések is megvalósíthatók mellette. Ez a legmodernebb folyamatirányítási technológia kiemelkedő hatékonyságot jelent, és gyors hibakeresést és -elhárítást tesz lehetővé, minimalizálva a leállások idejét. A legújabb megjelenítési megoldásokat használva 

Útközben, telefonról, utazás közben? A legújabb SCADA technológiával a világ bármely internetelérését* használva aktuálisan és pillanatnyilag lekérdezhetők a működő folyamatok állapotai, a működés részletei és szükségszerűen beavatkozások végezhetők a folyamatokba. Reszponzív, mobiltelefonra optimalizált megjelenítő böngészőprogramban való használatával rugalmasan, mobiltelefon vagy számítógép kijelzőjént is kényelmesen megjeleníthetők a szükséges információk. 

SCADA (Supervisory control and data acquisition, azaz Felügyeleti vezérlés és adatgyűjtés) rendszer alkalmazható általában minden PLC alkalmazáshoz.

 

Célgépgyártás

Több éves tapasztalatunk van egyedi termelő gépek tervezésével, konstrukciók kialakításával, valamint ezeknek tervezésével és teljes körű megvalósításával a tömegtermelés és sorozatgyártású gépek területén. Átadott gépeink napi több műszakos munkarendben, a tömegtermelés igényeire specializálódva megbízhatóan működnek. Cégünk a gyártott gépeinkhez alkatrészhátteret, valamint szakmai és szerviz rendelkezésre állást is biztosít. 

Célgépgyártó referenciákkal rendelkezünk mind az ipari termelés, mind az élelmiszeripar területén.

 

 

Tapasztalatunkra és munkatársaink szakmai felkészültségére alapozva szaktanácsadással is megrendelőink rendelkezésére állunk, hogy a műszaki előkészítést követően minden fontos információ birtokában hozhassanak döntést a szükséges fejlesztésekről. Kis- és nagyméretű állattartó telepek automata világítása, automata klimatizációja és takarmányozása is referenciáink körét bővítik.

Referencia munkáink a teljesség igénye nélkül. Kattintson ide!

 

* beállított kapcsolat, hozzáférés és megfelelő minőségű internetkapcsolat segítségével.

 

GYIK

Mit tartalmaz az ipari folyamatautomatizálási szolgáltatásunk?

A folyamat automatizálása magában foglalja az érzékelők, hajtóművek, számítástechnika és szoftverfejlesztés használatát, hogy segítse az üzemeket és gyárakat az olyan iparágakban, mint az autóipar, bányászat, élelmiszeripar, vagy akár a hulladékgazdálkodás, a hatékonyabb és biztonságosabb folyamatok létrehozásában. Előtérbe kerül a gazdaságos és visszakövethető üzemelés, valamint a fenntartható működés.

Melyek az ipari automatizálás elemei?

Az ipari automatizálás részei, valamint a megoldásai a lehetnek a:

  • motorvezérlők és vezérlő komponensek
  • ipari érzékelők és vezérlő eszközök
  • Vezérlő és kezelőfelületek (Human-Machina interface, HMI)
  • Logikai vezérlők (PLC, PLC programozás)
  • a jövőbeni automatizálási feladatok

Milyen automatizálási lehetőségek vannak (típusok)?

A gyártásban háromféle automatizálás különböztethető meg: rögzített (fixed) automatizálás, programozható (programmable) automatizálás és rugalmas (flexible) automatizálás. Ebben a sorrendben a nagysorozatú beállíttott termelés és kissorozatú rugalmas termelés között.

Mi az a PLC, HMI, SCADA?

A SCADA rendszerek számos rendszer kombinációi, beleértve az érzékelőket, RTU-kat vagy távoli terminál egységeket és PLC-ket. A PLC (programozható logikai vezérlő) az automatizálási programot tartalmazó egység, amely kezeli a rendszer ki- és bemeneteit. Az a HMI vagy a „Human Machine Interface - Ember-gép kapcsolat” egység a SCADA -n bármit felügyelhet és vezérelhet, ami hozzá van kötve. A gyakorlatban általában egy érintőképernyőt vagy kezelőfelületet jelent. Összefoglalva, a HMI része lehet a SCADA-nak, de a SCADA nem lehet része a HMI-nek. 

Mit jelent az ipari automatizálás?

Az ipari automatizálás olyan vezérlőrendszerek, mint például számítógépek vagy robotok, valamint információs technológiák használata, amelyekkel az iparban különböző folyamatok és gépek kezelhetők emberi erőforrások használata helyett. Ez a gépesítésen túlmutató második lépés az iparosítás területén.

Kosár tartalma
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 29 999 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz